середу, 21 грудня 2016 р.

За підсумками уроку на "Горищі"

Сьогодні у світі, що навколо кожного з нас, дедалі більший  вплив мають візуальні, тобто зорові, елементи. Суспільство стає більш «видимим», оскільки презентує себе через картинку, образ за допомогою безлічі екранів – від невеличких у мобільному до величезних на вулицях мегаполісів. Та й кожен із нас презентує себе світові через соцмережі якраз у фото, відео… Тому надзвичайно актуальною та цікавою є тема «Опрацювання об’єктів мультимедіа» на уроках інформатики. 

25 листопада 2016 року для учнів 8-го класу НВК «Школа І ст. – гімназія ім. А. Шептицького м. Стрия» відбувся не зовсім традиційний урок-практична робота по створенню відеокліпу. Незвичним було місце проведення – приміщення антикафе «Горище» - місце, де можна не тільки розважитися та відпочити, а й у домашній, неймовірно теплій і приємній атмосфері навчатися, розвиватися, творити і навіть витворяти. Як зазначили (може, краще усвідомили чи зрозуміли)  восьмикласники, для створення відеокліпу потрібні не тільки цифрові гаджети (камери та фотоапарати), спеціальні програми на комп’ютерах, а й творчі ідеї, справжнє натхнення, цікаві герої тощо. Саме для цього на «Горище» завітала Марта Остапович – молода, тендітна, творча стриянка, яка розповіла всім про своє захоплення – виробництво валянків, і стала героїнею майбутніх дитячих відеосюжетів.

Урок пройшов з використанням усіх традиційних елементів: закріплення теоретичного фундаменту здійснено на сервісі Kahoot, «мозковий штурм» реалізовано за посередництвом  ментальної карти Cacoo, практична робота з інструкцією - у Class Notebook, рефлексія - у Proprofs… А побачити сам урок та його результати - роботи учнів можна за посиланнями: 
урок 
робота Ані та Остапа
робота Назара та Романа;
робота Оксанки та Ані;
робота Тані та Насті.

1 коментар: